نشست مشترک دانشگاه های شهرستان بردسیر و حوزه های علمیه به مناسبت هفته حجاب و عفاف

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش عالی کشاورزی بردسیر، به مناسبت هفته حجاب و عفاف ، نشست مشترکی بین حوزه های علمیه و دانشگاه های شهرستان بردسیر، به مدیریت حجت الاسلام والمسلمین کرمانی، امام جمعه شهرستان و به میزبانی مرکز آموزش عالی کشاورزی بردسیر برگزار گردید.

در این نشست آقای دکتر مهدی نقی زاده، ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین در جلسه و تبریک و تهنیت اعیاد سعید قربان و غدیر خم، هدف از این نشست را تعامل و سازوکار بین دانشگاه و حوزه در رابطه با بررسی موضوع حجاب و عفاف بیان نمود.

رییس مرکز آموزش عالی کشاورزی گفت: حجاب در لغت به معنای مانع و پرده و پوشش آمده که دارای دو بعد ایجابی و سلبی است. بعد ایجابی آن، واجب بودن پوشش بدن و بعد سلبی آن،حرام بودن خودنمایی به نامحرم است و این دو بعد باید در کنار یکدیگر قرار داشته باشند باشند تا حجاب اسلامی محقق شود.

ایشان با اشاره به اینکه پوشش، معرّف شخصیت و عفت زن مؤمن است، افزود: پوشش زن در مقابل دید نامحرم، سبب می شود که افراد بی ایمان و سست عنصر، جرأت جسارت و بی احترامی را به زنان نداشته باشند همانطور که قرآن نیز در آیه 59 سوره احزاب، به این موضوع اشاره کرده است. خداوند در این آیه به پیامبر (ص) فرمود: به زنان و دختران مومن بگو که با عمل به حفظ پوشش خود، به عفت و پاکدامنی شناخته شوند و مورد آزار قرار  نگیرند.

دکتر نقی زاده گفت: برای ایجاد فرهنگ حجاب و پوشش مناسب در جامعه، باید ابتدا پایه های اعتقادی و بینش افراد را نسبت به این موضوع، محکم کنیم و این، یعنی نهادینه سازی باورهای درست و فرهنگ سازی دقیق، که شاید با تعامل و همکاری فی مابین حوزه ها و دانشگاهها بتوان زمینه ساز ایجاد این فرهنگ و باور صحیح و استفاده از پوشش و حجاب به معنای واقعی در جامعه بود.

ایشان ادامه داد که خداوند در قرآن ابتدا فلسفه حجاب را تبیین می کند، بنابراین تهدید و اجبار، هیچ گاه به عنوان اولین راهکار، اثر بخش نخواهد بود و چه بسا که در مواردی حتی نتیجه معکوس هم داشته باشد و دید افراد را نسبت به فلسفه حجاب خدشه دار نماید و ما باید راهکارهایی داشته باشیم که در آغاز، دیدگاه و بینش اعتقادی زنان را نسبت به مسئله حجاب تقویت نموده و این خود مانع از بروز بدحجابی و گسترش فرهنگ غلط آن در جامعه خواهد بود.

در ادامه حجت الاسلام والمسین کرمانی، امام جمعه شهرستان بردسیر با تقدیر و تشکر از عوامل برگزار کننده و تشکیل این نشست، با اشاره به آیه 31 نور که در مورد مورد حجاب و حرمت نگاه به نامحرمان سخن گفته است، گفت: زن و مرد در مسایل ارزشی قرآن با هم برابرند اما تفاوت های جسمی و روحی آنها موجب می شود تا با هم تفاوت هایی را داشته باشند. یکی از این تفاوت ها این می باشد که زن برای مرد جاذبه هایی دارد و عواطف زن از مرد بسیار بیشتر است و به همین دلیل است که دین اسلام ویژگی ها و اختصاصاتی برای زن قائل شده که مهمترین آنها حجاب است.

امام جمعه شهرستان بردسیر افزود: اگر نگاهی به تاریخ نیز داشته باشیم متوجه خواهیم شد که حجاب تنها خاص دین اسلام نیست و بیشتر ادیان بر این امر اشاره و تأکید داشته اند.

حجت الاسلام و المسلمین کرمانی با اشاره به اینکه قرآن کریم حجاب را بر انسان لازم می داند، ادامه داد: حجاب در قرآن به سه دسته تقسیم شده است و ما علاوه بر لزوم رعایت حجاب پوششی ملزم به رعایت حجاب گفتاری و حجاب رفتاری نیز می باشیم.

ایشان گفت: ما باید از قضاوت کردن در مورد ظاهر نیز پرهیز کرده و چه بسا در درون این ظاهر آراسته، باطن قوی و اراده ای وجود داشته باشد که تنها با یک تلنگر و یک تذکر، فرد را به سمت رعایت حجاب و عفاف هدایت کرده و او را از این منجلاب بدحجابی نجات دهیم، بنابراین همیشه باید مواظب برخوردهای خودمان در این موضوع باشیم و اگر امر به معروفی هم باشد، بدانیم که نحوه برخورد صحیح می تواند بسیار راهگشاتر و ثمربخش تر از برخورد فیزیکی و نامناسب باشد.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین عباسپور، مدیر حوزه علمیه برادران، سرکار خانم دکتر رضاقلی، رییس دانشگاه پیام نور و آقای دکتر خطیبی معاون دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسیر به بیان دیدگاهها و نظرات خودشان در رابطه با حجاب و عفاف پرداختند.